Hoteli

Spomen dom u Crkvičkom polju


Spomen Dom

Spomen-dom u Crkvičkom Polju je objekat površine oko 700 kvadrata i izgrađen je 1981. Prije Drugog svjetskog rata tu se nalazila škola, a tokom rata centralna bolnica za ranjenike sa Igmana. Zub vremena gotovo da je napravio ruševinu od Spomen-doma, a u njemu je upotrebljiva bila samo jedna prostorija, u kojoj je bila kancelarija Mjesne zajednice.

U okviru projekta "Podrška razvoju turizma na sjeveru Crne Gore", koji implementira italijanska NVO "COSV" i lokalna NVO Tara zajedno sa opštinom Plužine, izvršena je rekonstrukcija Spomen doma. Sada je to turistički objekat koji raspolaže sa 40 ležajeva, kuhinjom, restoranom, malim muzejom, ambulantom. Pored nevjerovatnih prirodnih ljepota naglašavamo da je Spomen dom udaljenih desetak kilometara od rijeke Tare, koju svakog ljeta, zbog raftinga, posjeti na hiljade domaćih i stranih turista. U tom kraju se nalaze veoma važni kulturno- istorijski spomenici poput Soko grada, manastira na Zagrađu, kao i stećci na groblju u Crkvičkom Polju za koje veoma mali broj turista zna.

Turistima su na raspolaganju: bicikli, kompasi, ski oprema sa krpljama jer je predviđeno da objekat radi i zimi. S tim u vezi u završnoj godini projekta predviđena je izrada nordijske ski staze na lokalitetu Graba nedaleko od Spomen doma.

Takođe,markirano je preko 200 km biciklističkih i pječačkih staza, a koje su u blizini Spomen doma. Postavljeno je i 5 vidikovaca na atraktivnim lokacijama.

Prati nas na Facebook-u

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Povratak na vrh